Начало » Общност » Кувертите за Нова година във Варна между 60 и 150 лева

Кувертите за Нова година във Варна между 60 и 150 лева

Резервациите за празниците във варненските ресторанти и хотели вървят с добри темпове и очакванията са за един добър зимен сезон. Това заяви пред Дарик проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. Кувертите в заведенията са на цени от 60 до 150 лева. В зависимост от броя на нощувките хотелите предлагат разнообразни пакети на различна стойност, обясни специалистът.

Повече от половината места във варненските курорти вече са запазени за предстоящите коледно-новогодишни празници, а някои ресторанти са резервирани на 100 процента. Макар че дотогава остава цял месец, отсега потърсете изгодна оферта, ако искате да посрещнете 2017-та на хубаво място извън къщи. Ако чакате последния момент, рискувате да попаднете на некачествена услуга, предупреждава проф. Маринов.

Хотели със СПА центрове са предпочитани от клиенти, които избират пакет от няколко нощувки около празниците, посочи той. По негови думи гостите се насочват предимно към такива по-висока категория. През зимата Варна разчита на български туристи, но за коледно – новогодишните празници ни посещават и румънци, коментира той.

Голяма част от базата не работи през зимата и организирането на спортни събития например е шанс за туристическия бранш, смята професорът. Кадрите не са проблем за бизнеса през студените месеци, тъй като след лятото много от тях се освобождават и могат да бъдат наемани от хотели, които настаняват и през зимния период.

 
<
Budnavarna