Начало » Общност » Устройство за 20 лв. от интернет записало как сестра тормози детенцето в яслата

Устройство за 20 лв. от интернет записало как сестра тормози детенцето в яслата

Детенцето, към което лелките в яслата във Варна са се държали брутално, започнало вкъщи само да се бие по лицето. Така майката се усъмнила, че става нещо нередно с дъщеря й в яслата. Това разказа семейството от Варна пред Би Ти Ви, което прати дъщеря си на забавачка със записващо устройство. От записа става ясно, че освен красъци и обиди, защото не спи, дететенцето получава и пляскане по устата, пише „24 часа“.

И други родители споделили, че има лошо отношения и били подали жалби, но на тях не е реагирано. Тогава решили да разберат точно какво става, внасяйки записващото устойство.

Устойството е елементарно, струва 20 лв., може всеки да си го купи по интернет, обясни бащата на момиченцето. Сложили го в играчката, която детето гушкало всеки ден.

Освен вербално насилие, че чува и физическа разправа с детето от страна на сестрата, убедена е майката. Директорката е предала записа на общината, въпросната сестра още на другия ден е отстранена от работа.

Сестрата Тинка Стоянова обяснила, че има по-груб изказ към децата и вероятно е била разбрана погрешно. Това казала тя на директорката на яслата, както и на общината, отричайки да изрича обидите към детето. Общинските сестри в детските градини се назначават от общината, не от директорите. В случая Стоянова е уволнена незабавно от община Варна.

Преди това не сме имали оплаквания, каза директорката Драгомира Македонска. Другата медицинска сетра на яслата – Николова, е вторият човек от записа, който не се намесва. Директорката чака от нея писмени обяснения защо остава безучастна. Това е прецедент, работят в системата от 10 години, децата се гледат с любов, каза още директорката пред Би Ти Ви.

Детето обаче повече няма да посещава тази градина, категорична е майката. Тя е само на 2 г. и не мога да й обясня, че сестрата вече не работи там. Само като чуе градина, и започва да плаче, отношението й е изцяло негативно, каза жената. Има толкова съвременна техника, във всички градини трябва да се упражнява контрол, убеден е бащата.

Източник: Петел

 
<
Budnavarna