Начало » Общност » Момчето от свадата на пътя във Варна: Чичото щеше да блъсне пешеходец и ми показа среден пръст!

Момчето от свадата на пътя във Варна: Чичото щеше да блъсне пешеходец и ми показа среден пръст!

Младият мъж, който вчера беше уличен като агресор на пътя, потърси за коментар Varna24.bg за да обясни, че ситуацията е била далеч по-различна. Момчето сподели, че възрастният шофьор, с който се разправя по булеварда, е излязал от забранена улица, пресякал е читири платна и нагло се е шмугнал между колите. Не само че е бил на косъм да предизвика сериозна катастрофа, но и е щял да блъсне пешеходец, който е изчакавла на пешеходната пътека. Когато шофьорът от снимката свирнал, за да му даде сигнал, че е в нарушение, дядото му показал среден пръст.

Това провокирало момчето да слезе от автомобила, за да потърси отговорност на възрастният мъж за наглото шофиране.

В същото време водачът се е свързал и с дамата, която публикува снимките във Фейсбук. Ето какво написа самата тя след разговор с младия мъж:
„Тази сутрин получих обаждане от човека, чиято снимка бях публикувала вчера. Първо, искам да заявя, че пиша без абсолютно никакъв натиск и без да бъда молена по добрия или лошия начин за това. Човека, с който разговарях беше изключително адекватен и възпитан и ми обясни цялата ситуация.
Дядото е излязъл от забранена еднопосочна улица, с риск да блъсне пешеходец на пешеходна пътека и след сигнализирането с клаксон е показал среден пръст. Това е предизвикало реакцията на личността, която обсъждаме от вчера. Не се е оправдавал по никакъв начин, просто искаше да изложи и другата гледна точка. Моето вътрешно усещане е, че говори истината.
Единственото, с което не мога да се съглася е реакцията му, защото можеше да не допуска да се получи толкова грозна случка. Беше олицетворение на всичко, което не харесваме и се отвращаваме толкова години, но хората са различни. Аз също съм лесно запалима по пътищата и ми е идвало да се засиля с 200 и да се забия в някой малоумник/ца, защото неадекватни шофьори по пътищата има много. Даже не съм убедена дали няма да го направя някой път…
Чувствам се длъжна да го кажа, защото доста често в живота „совите не са това, което са“ и възможността да се види само едната гледна точка предизвиква тотален обрат в съдби и отношения. Това беше един урок за мен, да не съдя без да знам, но може би и за човека от снимката. Не знам, не го познавам, но ми звучеше искрен и на светлинни години от образа, който описваме по-горе.
От мен има искрените ми извинения за това, че не намерих начин да разкрия истината до край. Но и укор, че с това възпитание си е позволил тази реакция. Изказвам мнението си, което искам да стигне до всички Вас.“
 
<
Budnavarna