Начало » Политика » Костадинов подаде оставка като председател на комисия заради застрояването в „Кайсиева градина“

Костадинов подаде оставка като председател на комисия заради застрояването в „Кайсиева градина“

Общинският съветник Костадин Костадинов заяви желанието си да подаде оставка като председател на временната комисия „Изработване проект на Правилник за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация“, в знак на протест срещу продължаващото застрояване на „Кайсиева градина“, предаде репортер на Varna24.bg.

Това стана по време на днешното заседание на местния парламент. Общинският съветник отново постави въпроса как е възможно с влязла в сила заповед за забрана за строителство, издадена от кмета на Варна Иван Портних за „Кайсиева градина“, да бъде завършен един от строежите и да започне строителството на нови два обекта в района.
„Преди половин година подадох сигнал за бетонирането на „Кайсиева градина“, което е в противоречие със законодателството на страната и наредбите в Община Варна. Кметът заяви, че незабавно ще издаде заповед, с която да забрани строителството в района, въпреки влезлия в сила ПУП ПРЗ. Така и не видях тази заповед, но ме увериха, че тя съществува. Непосредствено след издаването и започна строителството на нов жилищен блок. Работеше се денонощно, на три смени и ето, 6 месеца по-късно, блокът е вече завършен. Сградата няма паркинги, нито външни, нито подземни. Ясно е че всички нови обитатели ще паркират където им падне в района.
Освен това започна строежът на нови два обекта. Подадох сигнал в прокуратурата. От там ми обясниха, че вече е работено по подобен казус и няма нарушение. Въпросът ми е към кмета Иван Портних как при такава забрана строежите ударно се работят и се завършват? За подобен казус в София районен кмет подаде оставка. Варна обаче още е едно голямо село и тук хората са докарани до безнадежност. В знак на протест срещу всичко, което се случва аз подавам оставка като председател на комисията“, заяви Костадинов.
Budnavarna

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *