Начало » Политика » Костадинов подаде оставка като председател на комисия заради застрояването в „Кайсиева градина“

Костадинов подаде оставка като председател на комисия заради застрояването в „Кайсиева градина“

Общинският съветник Костадин Костадинов заяви желанието си да подаде оставка като председател на временната комисия „Изработване проект на Правилник за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация“, в знак на протест срещу продължаващото застрояване на „Кайсиева градина“, предаде репортер на Varna24.bg.

Това стана по време на днешното заседание на местния парламент. Общинският съветник отново постави въпроса как е възможно с влязла в сила заповед за забрана за строителство, издадена от кмета на Варна Иван Портних за „Кайсиева градина“, да бъде завършен един от строежите и да започне строителството на нови два обекта в района.
„Преди половин година подадох сигнал за бетонирането на „Кайсиева градина“, което е в противоречие със законодателството на страната и наредбите в Община Варна. Кметът заяви, че незабавно ще издаде заповед, с която да забрани строителството в района, въпреки влезлия в сила ПУП ПРЗ. Така и не видях тази заповед, но ме увериха, че тя съществува. Непосредствено след издаването и започна строителството на нов жилищен блок. Работеше се денонощно, на три смени и ето, 6 месеца по-късно, блокът е вече завършен. Сградата няма паркинги, нито външни, нито подземни. Ясно е че всички нови обитатели ще паркират където им падне в района.
Освен това започна строежът на нови два обекта. Подадох сигнал в прокуратурата. От там ми обясниха, че вече е работено по подобен казус и няма нарушение. Въпросът ми е към кмета Иван Портних как при такава забрана строежите ударно се работят и се завършват? За подобен казус в София районен кмет подаде оставка. Варна обаче още е едно голямо село и тук хората са докарани до безнадежност. В знак на протест срещу всичко, което се случва аз подавам оставка като председател на комисията“, заяви Костадинов.
 
<
Budnavarna