Начало » Политика » Марешки заби звучен шамар на най-големия си враг: „Аз не ходя с охрана и бронежилетка, знаете ли защо?“

Марешки заби звучен шамар на най-големия си враг: „Аз не ходя с охрана и бронежилетка, знаете ли защо?“

Бизнесменът от Варна и кандидат за президент на последните избори Веселин Марешки отговори с отворено писмо към българския народ на последните обвинения, които бяха отправени публично от негов конкурент.

В обръщението си той казва какво точно мисли по повод казаните от председателя на Българската петролна и газова асоциация Валентин Златев думи: „Марешки е проблем на българската държава“. Ето и пълния текст на отвореното писмо:

Уважаеми сънародници, братя и сестри българи,

Аз съм Веселин Марешки. Никога не съм ползвал охрана, не нося бронежилетка. Защото съм свободен и независим. Пред Вас, които сте единственият Суверен на Държавата, се изправям с ръка на сърцето. Аз съм почтен предприемач, създал четири хиляди работни места. Бизнесът ми не е свързан с обществени поръчки. Спазвам българските и европейските закони.
Всеки може да провери в Търговския регистър съответните финансови отчети от предходните години. Като данъкоплатци сами разбирате, че няма как да съм „крил“ данъци в бизнеса с горивата, при положение, че съм в него едва от година и тя не е приключила нито календарно, нито счетоводно. А като потребители вече усетихте делата ми по спестените пари в джоба си.

В името на Суверена и от свое име, питам ръководството на Народното събрание на Република България: Кой ще поеме отговорността, че на 14 декември 2016 г. бе допуснато мениджър на фирма, към която КЗК предяви твърдение за картел в горивата, да има медийни изяви в сградата на парламента и да „тръби“, че „Марешки е проблем на българската държава“?
Ако аз със своя социално ориентиран бизнес и трите си милиона клиенти съм проблем на държавата, КОЙ я управлява и чии национални интереси защитават народните представители? В една страна с държавност няма как представител на чужда компания (в случая – „Лукойл“) да влезе при депутатите, защото е привикан да отговаря от името на БПГА дали има картелно споразумение в горивата, а да ползва „безвъзмездно“ парламента
за висока медийна трибуна и да клевети честен български предприемач, който със законни практически решения спестява няколко милиарда лева годишно на потребителите! И дори да си позволява да „плаши“ народните представители, че „утре тези хора (визирайки мен и милиони независими сънародници) ще бъдат обединени в партия, те ще вкарат депутати, които ще седят на Вашите места и това ще бъде крахът на българския политически
модел след прехода“.

Да, така е! Гражданското общество ще управлява с ВОЛЯ! Всеки български гражданин с ВОЛЯ не е „отметка“ в избирателните списъци, а свободен гласоподавател, подал ръка заедно да превърнем земята на дедите ни в най-развитата страна на Балканите и Източна Европа. Гордият Българин, който се стреми към съвършенство, не е роб на чужди национални и
корпоративни интереси в собствената си Родина. Затова в центъра на нашата програма за развитие ще бъде Човекът, около който ще се върти и държавната администрация, и международната политика на Република България. След 27 години трансформация, Времето дойде! Да излезем от пашкула! По своя ВОЛЯ. Дай, Боже, Дъжд за децата на България!

Ваш Веселин Марешки

Budnavarna

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *