Начало » Политика » Марешки прати в пенсия БСП, РБ и АБВ

Марешки прати в пенсия БСП, РБ и АБВ

Мисля, че битката за първото място на предсрочните парламентарни избори ще е между нас и ГРЕБ, заяви бизнесменът Веселин Марешки в студиото на „Тази сутрин“ по bTV.

Според него основаната от него политическа формация „Воля“ вече „диша във врата на първите политически сили“.

Марешки сподели, че си е направил равносметка за изминалата година и е установил, че със загубата на изборите от най-голямата политическа формация е настъпил крахът на класическата политическа система у нас. По думите му партии като АБВ и Реформаторския блок, а скоро и БСП, вече са „в пенсия“.

Това, което постигнаха ГЕРБ с Цачева, ще постигнат и БСП, ако предложат за премиер Корнелия Нинова, заяви още Марешки и обясни, че това е големият гаф на социалистите.

„Най-лесно е да вляза в картела“, сподели още бизнесменът и обясни, че още в началото на бизнеса си е бил поканен да влезе в картелите на бензиностанциите и на лекарствата. Той обаче отказал това, защото по думите му не иска да злоупотребява с позиции и държи не само той, но всички българи да живеят добре.

Марешки коментира и новооснованата политическата формация на бившия правосъден министър Христо Иванов, чиито основни приоритети са борбата с корупцията и реформирането на правосъдната система.

„Да заповяда при нас да помогне да се случат тези неща, а не да разкъсва това пространство“, заяви бизнесменът и обясни, че борбата с корупцията е негов приоритет още от преди две години, така че Иванов би трябвало да се присъедини към него, вместо да „разсейва вниманието“.

 
<
Budnavarna