Начало » Девня » Искри хвърчат от електропроводи в Девня (видео)

Искри хвърчат от електропроводи в Девня (видео)

Бдителен гражданин засне с телефона си окаяното състояние на електропреносно съоръжение на монополиста „Енерго-Про“ в Девня. Скандалното видео от вечерните часове на 6 януари показва множество искри, които се отделят от неокабелен въздушен проводник на ток, намиращ се на бул. „Съединение“ в квартал „Девня-1“.
Във facebook девненци коментират, че този случай съвсем не е изолиран. „И аз се чудя какво святка навън, помислих, че HAARP е пуснал сняг със светкавици“, пише шеговито Христо Мирчев. „Преди бензиностанция „Лукойл“, посока Девня, има още оголени жици“, свидетелства друг гражданин. „Добре, че не са до самата бензиностанция, че тогава Хитрино може да ни се стори като детска игра“, отговаря потребител на социалната мрежа.
При ветровито време оголените жици се преплитат, което води до образуване на високоволтови дъги и срив на електропреносната мрежа. Освен това подобни ситуации крият реални рискове за живота и здравето на хората, както и големи финансови загуби за бизнеса. Този случай е и поредното доказателство, че енергийният монополист не инвестира в модернизацията и обезопасяването на своите съоръжения, въпреки че абонатите му плащат дебели сметки за ток, коментират девненци.

Не така „дискотечно“ в светлинен аспект е положението в квартал „Повеляново“, който потъна в непрогледна тъма заради нехайното отношение на електроенергийния монополист. Уличните лампи, които трябва да осветяват обществените пространства в тъмната част на денонощието, не работят, сигнализира със снимки младеж от девненския квартал.
Създалата се ситуация затруднява видимостта на шофьори и пешеходци и е предпоставка за катастрофи, криминални прояви и други инциденти.
Всички граждани и юридически лица, които имат оплаквания и въпроси относно електрозахранването, могат да се обръщат към пресаташето на „Енерго-Про“ на телефон 0885 69 40 52.
Източник: devnyanews.blogspot.bg
 
<
Budnavarna