Начало » Общност » Варна бавно се съвзема от зимния шок

Варна бавно се съвзема от зимния шок

Варна бавно се съвзема от зимния шок и се връща към нормалният си ритъм на живот при зимни условия, видя репортер на Varna24.bg.

Основните булеварди в града се обработват денонощно, снегорини и камиони с луга бяха забелязани на много места вчера. В ранните часове днес багер с гребло обработваше малките улички в ж.к. „Владиславово“. Личи, че техника е влизала и в малките улици в централната градска част като „Братя Миладинови“, „Македония“ и „Опълченска“.
Автобусите се движат предпазливо, но по разписание. По информация на читатели на Varna24.bg някои от обществените возила не са достатъчно отоплени.
Тази сутрин термометрите в морската столица показваха -12 градуса. На много места са се образували коловози от изринатия сняг, хвърлен в страни от пътищата. Огромна купчина сняг стои до спирката пред Младежкия дом на Червения площад. Самите спирки в центъра и в квмарталите също са почистени.
Автомобилният трафик в града е сравнително интензивен. Някой водачи си позволяват да шофират по-дръзко от разумното.
Съдовете за смет в централната градска част  са изпразнени. Детските градини работят нормално, но все още със сборни групи.
Учениците в града са във ваканция до днес. Дали тя ще бъде удължена, както на много места в страната, ще стане ясно малко по-късно.
 
<
Budnavarna