Начало » Общност » От Община Варна: Чистим малките улички в центъра и кварталите

От Община Варна: Чистим малките улички в центъра и кварталите

Всички основни булеварди на територията на община Варна са проходими, продължава почистването в по-малките улици, тротоарите се почистват с роторни снегорини, сочат данните от комисиите за контрол на дейностите по зимно поддържане.

Ситуацията по райони е следната:

На територията на „Приморски“ продължава работата по преодоляване на трудностите, породени от зимната обстановка. На терен работят 6 багера и 2 лугиращи камиона, като приоритетно се чистят вътрешни пътни отсечки, с предимство се ползват здравни, социални и учебни заведения. От днес сутринта се почиства Цветния квартал и кв. „Левски“, включително и междублоковите пространства; 5, 6 и 18 микрорайони, района на езиковите гимназии, Карин дом , СО „Добрева чешма“. По график със 8 специализирани камиона се извозва сметта от фирмата, която работи на територията на района. 65 човека работят по освобождаването на тротоарите от заледяванията, като тяхната работа се подпомага от 1 роторен снегорин и 2 бордови коли.
На територията на район „Одесос“ до обяд са почистени всички спирки и подлези от сняг. На част от тях с по-дебела ледена покривка са насипани пясък и сол. Направени са подходи на спирките към уличните платна за преминаване на гражданите. В момента се почистват тротоари прилежащи към училища. Сметоизвозването е редовно. По вътрешно кварталните улици работят три машини – трактори с гребла и две мини багерчета тип „бобкат“. Довършва се премахването на образувалите се коловози и почистването на кръстовищата на главните улици. В 14 м.р. между бул. „Вл. Варненчик“ и бул. „Сливница“ машината, която работи, не е могла да премине поради неправилно спрелите автомобили.

В район „Вл. Варненчик“ са почистени всички основни булеварди, улиците „Ст. Чилингиров“, „Г. Минков“, „Ас. Разцветников“, „6-ти септември“. Затруднения има в почистването на междублокови пространства, паркинги, пешеходни зони, спиркозаслони и велоалеи. Сметоизвозването в района се осъществява нормално, но поради липса на снегопочистваща техника недостъпни са съдовете за битови отпадъци до бл.4 и бл.213 и 214.

В район „Младост“ са почистени всички булеварди, главните и първостепенни улици, спирките на масовия градски транспорт, подстъпите към детските градини, ясли, разливочни пунктове, училища, както и дворове на няколко детски градини. Продължава почистването на подлезите. Почистени са паркингите и прилежащите площи на КАТ, III РУП, СУПЦ „Д-р А.Железкова“, РДПБЗН – Варна, ОП „ТАСРУД“, около Зеленчукова борса, стария Хлебозавод и Медицински комплекс „Младост“. Сметоизвозването се извършва по график, но проблем създават паркирали автомобили, които блокират достъпа на камионите. Очаква се в почистването да се включи и техника за опесъчаване и лугиране на заледени участъци.

За „Аспарухово“, почистени са основните булеварди, отворено е движението към Галата, Ракитника и Боровец. Спирките са почистени, работи се по почистване на тротоарите. Мостът се обработва с антилед.

Според прогнозата на Националният институт по метеорология и хидрология, клон Варна, в часовете до полунощ ще има временни заоблачавания, вятърът ще е умерен от запад. След полунощ ще се изясни, вятърът ще отслабне. Утре сутринта отново ще е студено с минимални температури между от 9 до минус 6 градуса, по Черноморието от минус 6 до минус 3. През деня ще преобладава слънчево време, като дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 1 и 6 градуса.

 
<
Budnavarna