Начало » Общност » Природозащитници на протест срещу условията в кучкарника

Природозащитници на протест срещу условията в кучкарника

Retro_Muzei

В 11,00 часа пред общината във Варна ще се проведе протест срещу условията в Приюта за безстопанствени животни в Каменар.

„Зимата отново изненада приюта…. Въпреки усилията на доброволци и служители, кучетата бедстват! Време е да кажем стига!“, се посочва в поканата за събитието. Демонстрацията се организира от Фейсбук групата „Зоополиция-Варна“.

Според членове на групата, във всички клетки на кучкарника има сняг,а животните студуват. Заради ниските температури се налага на животните да се сипва вода по няколко пъти на ден.

Retro_Muzei

На появилите се преди няколко дни информации, че условията в приюта не са добри, от Община Варна заявиха, че всички животни в общинския приют за безстопанствени кучета са живи и здрави, хранят се по два пъти на ден, осигурена им е вода. Освен това на част от животните се прилага общоукрепваща терапия. Осигурени са топли постелки в дървените колиби на четириногите, чийто брой в момента е 102. Повече от 15 доброволци помагат ежедневно на служителите от кучкарника.

В събота от 11,00 часа пък от Фейсбук групата „Доброволци към Общински приют за безстопанствени кучета – Каменар, Варна“ организират първата за годината акция при „агресивните“.

„Нашите опашатковци ще Ви очакват с нетърпение, за да получат малко внимание и любов. В замяна ще Ви дарят с много целувки и усмивки. Ще се опитаме да съчетаем разходката с нещо полезно. Все още има сняг в клетките, така че ще помолим всички да си носят лопати, за да успеем с Ваша помощ да изкараме и останалия сняг. Ако желаете да донесете нещо със себе си може да вземете непотребни стари дрехи и парцали, които да постелем в колибките им. Храна не е необходимо да носите и напомняме, че храненето на животни от външни лица в приюта е забранено“, се посочва в поканата.

Уточнява се, че влизането по клетките ще става само в присъствието на старши доброволец.

Източник: Дарик

Budnavarna

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *