Начало » Политика » Янко Станев: Частните фирми във Варна „щавят“ бедните и гладни хора в погребалната дейност

Янко Станев: Частните фирми във Варна „щавят“ бедните и гладни хора в погребалната дейност

Росен Марков се сърди не на мен, а на фирма „Обреди“, защото му накърнява личните интереси. Фирмата просто извършва много по-достъпни услуги от частните фирми, в това число продажбата на цветя и погребенията. Това заяви за Varna24.bg зам.-председателят на Общинския съвет във Варна д-р Янко Станев по повод обвиненията на варненеца Росен Марков по-рано днес, че с неговото съдействие е наложен монопол на общинската фирма и тя спъва работата на частните погребални агенции и продавачи на цветя на варнененските гробища.

„Какво има да коментирам, това е една махленска история. Вижте само на какви цени продава Росен Марков и останалите му колеги. Как щавят бедните и гладни баби и дядовци, които са тръгнали на погребение. Тогава ще разберете, че протестира, защото са му накърнени личните интереси. „Обреди“ предлага два пъти по-евтини погребения, както и много по-евтини цветя. Частниците пред гробищата дори не издават касови бележки.
Относно твърденията му, че съм назначил приближени лица в ръководството на фирмата ще кажа, че си имаше комисия от 7 човека, на която дори не съм бил председател, и тази комисия направи своя избор.
Аз съм зам.-председател на Общинския съвет и протестирам срещу подобен начин името ми да се петни“, допълни д-р Янко Станев.
 
<
Budnavarna