Начало » Здраве » Още два дни до края на срока за смяна на личния лекар във Варна

Още два дни до края на срока за смяна на личния лекар във Варна

Два дни остават до крайния срок – 30 юни, в който всеки здравноосигурен пациент във Варна, който не е доволен от своя личен лекар, може да го смени, припомня Moreto.net.

Не е нужно да се отписвате от стария общопрактикуващ лекар, достатъчно е да попълните формуляра и да посетите кабинета на новия доктор.

Смяната се извършва с регистрационна форма за постоянен избор на общопрактикуващ лекар.

При новоизбрания общопрактикуващ лекар, заедно с регистрационната форма, се представя здравноосигурителна книжка и документ за актуален здравноосигурителен статус. Ако гражданинът все още няма здравноосигурителна книжка, смяната се извършва с третия екземпляр от регистрационната форма за избор на личен лекар.

Следващата смяна на личен лекар ще бъде през декември. Право на нов избор на лекар пациентите могат да правят и през цялата година, но само при промяна на настоящия си адрес. Това обаче става с молба и разрешение на директора на РЗОК във Варна.

Информация за лекарите, сключили договор с НЗОК, се предоставя в регионалната здравна каса. Там са изложени списъци с техните имена, адреси, телефонни номера и специалности.

източник:морето нет

 
<
Николай Караколев