Начало » Аврен » Над 20 млн. лева от един длъжник събрали данъчните във Варна през 2017-та

Над 20 млн. лева от един длъжник събрали данъчните във Варна през 2017-та

Над 20 млн. лева от един длъжник събрали данъчните във Варна през 2017-та. В случая става въпрос за фирма, внесла въпросната сума. Това разкри шефът на Дирекция „Събиране“ към НАП-Варна Мирослав Нонев, научи BudnaVarna.bg.

През миналата година са регистрирани и длъжници, от които са събрани над 4 млн. и над 3 млн. лева.

Като цяло приходната агенция отчита 2017-та като изключително успешна и с високи приходи заради преизпълнението на плана със 110%. Само за първия месец на 2018-та година се отчита ръст от 35 млн. лева при общо събрани данъчни постъпления в размер на 177 млн. лева. Това показва дисциплинираност от страна на гражданите, отчита шефката на НАП-Варна Милена Колева. Първата подадена данъчна декларация за годината е пусната на 1 януари и касае доход от наем. За момента най-големият деклариран доход е в размер на 1.5 млн. лева и е от чуждестранно лице.

През миналата година са проведени над 470 публични продажби като са събрани 2 млн. лева, които са с над 30% повече спрямо 2016-та година.

През цялата година се извършва съпоставяне на доходи и имущество на физически лица. Извършени са 500 проверки в тази насока през 2017-та. През тази година ще продължат проверките на електронните търговци. На над 300 лица са изпратени писма през 2017-та.

Данъчните споделят, че продължават да се натъкват на много случаи, в които работодателите не плащат пълния размер на социалните осигуровки.

 
<
Budnavarna