Начало » Общност » Община Варна дава 9 млн. лева за строителни и монтажни работи

Община Варна дава 9 млн. лева за строителни и монтажни работи

снимка: Будна Варна

бщина Варна е готова да плати 9 млн. лева без ДДС за период от 3 години, за да се подсигури изпълнението на строителни и монтажни работи на съществуващи сгради, обекти и прилежащи съоръжения, използвани за нуждите на местната управа, научи BudnaVarna.bg.

От цялата сума 3 млн. лева се предвижда да отидат за изпълнение на текущи ремонти, а другите 6 млн. лева- за основни ремонти.

Не са посочени конкретни обекти, по които се планира работа. С изпълнителите ще бъде сключено само рамково споразумение за ангажимент към конкретните дейности. Всяка от тях ще бъде възлагана допълнително през 36-месечния период.

Дадени са ориентировъчни количества на текущи ремонти, извършени през предходната година. Става дума за 1700 квадрата гипсова шпакловка, 3800 квадрата боядисани с латекс, 125 квадрата доставка на дограма, 374 броя доставени осветителни тела, близо 4 хил. метра монтирани кабели, над 700 квадрата положени теракот и фаянс. Посочени са и приблизителните количества на реализираните дейности, свързани с основни ремонти. Става дума за периода от февруари 2016 до май 2018. Тогава е извършено преустройство на 10 спортни площадки и ремонтът на Младежки дом.

 
<
Budnavarna