Начало » Общност » Експерт: Периферните райони на Варна активно се застрояват

Експерт: Периферните райони на Варна активно се застрояват

Въпреки че в момента най-много нови жилища има в район „Приморски“ във Варна, от няколко години, извън широкия център на града вече се предлага доста с атрактивно строителство. Това коментира Добромир Ганев от Управителния съвет на Национално сдружение „Недвижими имоти“.

По думите му най-голямо предлагане има в района около квартал „Победа“ и двата МОЛ-а.

„Там се предлага доста атрактивно застрояване със затворени комплекси поради факта, че има свободни парцели. Същото се отнася за „Младост“, „Възраждане“ и дори за „Владислав Варненчик“. И там има достатъчно строителство“, обясни Ганев и допълни, че все пак на пазара има достатъчно стари имоти, към които също се проявява интерес от семейства с по-малки бюджети.

„Всъщност, интерес има към всички райони. Изключително малко предлагане има в централните части на града поради обективни причини. В последните 25 години, откакто стартира частното предприемачество в строителния бизнес, много от парцелите се застроиха в „Гръцката махала“, в централната част и в района на „Червения площад““, добави той.

Според представителя на Сдружението „Недвижими имоти“ най-много нови жилищни сгради се строят в момента в кварталите „Левски“ и „Бриз“, и в местностите „Траката“ и „Св. Никола“.

„Там има изключително търсене. Това са хубави райони с много добра екология, чист въздух, понякога с много добри гледки и панорама към Варненския залив. Квартал „Левски“ традиционно е с много добри възможности за застрояване. Има доста активно строителство там. Районът е близо до централната част, с добра достъпност до обществения транспорт, с много училища, детски градини и заведения. Това го прави атрактивен“, обобщи експертът.

 
<
Budnavarna