Начало » Общност » Арестуваните надзиратели от Варна били опитни служители

Арестуваните надзиратели от Варна били опитни служители

Надзирателите във Варна са опитни служители. Те са обвинени в пресъпление по служба с цел да набавят облага някому. Това заяви окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Припомняме, надзиратели от варненския затвор бяха задържани, защото неправомерно пускали в отпуск автокрадец. Затворникът обаче нямал право да излиза от килията, нито веднъ, а това се е случило шест пъти.

„В рамките на две-три седмици успяхме да организираме прилагане на СРС-та и други административни способи, които да ни помогнат да съберем достатъчно данни, които да ни дадат основание да започнем досъдебното производство“, заяви Чавдаров.

В периода от края на май до 18 юли са установени 6 случая на нерегламентирано освобождаване.

Наказанието на пуснатия затворник Искрен Маринов е 6 години и 8 месеца. Той е осъден за виновен в участие организирана престъпна група. Маринов има още над 4 години докато изтърпи присъдата си.

Към момента надзирателите са задържани с мярка за неотклонение задържане за до 72 часа. Докато тя изтече ще бъде взето решението дали да се поиска вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

 
<
Budnavarna