Начало » Общност » Обсъждат пускането на денонощни автобусни линии

Обсъждат пускането на денонощни автобусни линии

снимка: Будна Варна

Транспортната комисия във Варна ще разгледа и предложението да бъдат осигурени две нощни автобусни линии, които да се движат по маршрута на линии 148 и 17А. Нощните автобуси могат да минават на час в интервала между полунощ и 5.00 часа сутринта, смятат от Местна инициативна група за „Галата”,

„Все повече международни компании, предлагащи аутсорсинг услуги, отварят офиси в града и работят с нестандартно работно време. Доказано е, че градовете със система за нощен градски транспорт осигуряват много повече възможности за бизнеса, културния и развлекателния живот, туризма, подобряват мобилността и гарантират по-висока безопасност както на пътя, така и в кварталите, мотивират се от според тях осигуряването на адекватна транспортна услуга, което е задължение на Община Варна, включва и нощен градски транспорт”, се посочва в предложението.

На кръстовището на булевардите „Мара Тасева”, „Първи май” и ул.”Кирил и Методий” в кв.”Аспарухово” да бъдат сложени светофарна уредба и камера за скорост. За това пък настояват двама граждани, които мотивират предложението си с „неконтролируемото движение на автомобили и мотори след извършения ремонт на „Мара Тасева”, „Първи май”. Особено мотористите се движат с много висока скорост, пише в предложението.

Заседанието на комисията „Транспорт” към местния парламент е насрочено за 11.00 часа.

източник: Дарик

 
<
Budnavarna