Начало » Аксаково » Незаконно сметище изникна край село Осеново

Незаконно сметище изникна край село Осеново

Незаконно сметище изникна в непосредствена близост до борова гора и до къщи във варненското село Осеново.

През пролетта в парцел край село Осеново се появява огромна дупка. Сред местните хора започват догадки, че ще се строи. Наскоро обаче на мястото започват да идват камиони и да изсипват в дупката строителни и битови отпадъци. Образува се незаконно сметище, а местните хора подават сигнали. От Община Аксаково вече са извършили проверка по случая. Оказва се, че незаконното сметище е в частен имот.

В момента се издирва реалният му собственик. „Всеки собственик трябва да си опазва сам имотите. Тоест ще му направим предписание да го почисти. Ако не го издирим, има процедура, по която и ние ще извършим почистване на имота, като след това ще предприемем действия по събиране на разходите, които сме направили”, посочи Красимира Дянкова, заместник-кмет на община Аксаково.

На този етап все още не е ясно дали собственикът на имота има нещо общо със сметището, или то е създадено от друг. Хората от Осеново обаче са направили снимка на един от камионите и са му записали регистрационния номер, който вече са подали в полицията.

източник: БТВ

 
<
Budnavarna