Начало » Аксаково » Община Аксаково презентира успешен проект в Брюксел

Община Аксаково презентира успешен проект в Брюксел

В седмицата на регионите – 8-11 октомври, по специална покана от програма “Европа за гражданите” Община Аксаково представи проекта си “Европа на бъдещето – многолика и единна“.

Седмицата на регионите е ежегодно издание на Комитета на Регионите, на което се събират представители на местните власти, неправителствените организации и бизнеса, които дебатират по актуални теми за Европа.

В тази годишното издание участваха повече 6000 участници от над 140 региона на Европа.

Община Аксаково презентира своя проект и опита си във  форум “Чува ли ме Европа? Градовете като движеща сила за младежкото участие“ пред повече от 100 участници.

Присъстващите бяха впечатлени от добрите партньорски взаимоотношения на община Аксаково и побратимените й общини, както и от създадената в рамките на проекта партньорска мрежа “Отворени градове”.

Проектът на община  Аксаково бе представен от ръководителя му – Нели Петрова и Васил Алексиев. Пред участниците тя сподели, че насърчаването на младежкото участие, както и разширяването на мрежата от градове ще продължи чрез новия проект, одобрен по Програма “Европа за гражданите“ – “Бъдещето на Европа – Презареждане“, който е в партньорство със седем общини от седем различни европейски държави и една неправителствена организация.

източник: Варна24

 
<
Budnavarna