Начало » Общност » Във Варна осъдиха двама с богато съдебно минало за грабеж

Във Варна осъдиха двама с богато съдебно минало за грабеж

29-годишният Добри Ст. и съучастникът му – 40-годишният Иван С., предадени на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за грабеж, представляващ опасен рецидив, получиха вчера ефективни присъди от Варненския окръжен съд. Добри, който участва в грабежа над родния си баща, ще търпи наказание 3 години и 4 месеца, а съучастникът му Иван – 4 години лишаване от свобода, като режимът за изтърпяване и на двете наказания е строг.

Тежкото криминално престъпление било извършено след полунощ на 9 юни тази година в Белослав. Съучастниците Добри и Иван решили да ограбят бащата на Добри, който спял в съседна стая. Синът имал информация, че баща му разполага с пари. Знаел също, че всяка вечер лягал да спи с дреха, в който държал спестените средства.

Преди да нахлуят в стаята на нарочения за жертва мъж, двамата изгасили осветлението. Блъснали вратата и влезли маскирани в стаята на Т.Б. Иван притиснал мъжа в леглото, а синът претърсил джобовете на баща си. Намерил портфейла, взел го и напуснали стаята на ограбения, който успял да разпознае маскирания Иван.

В дома на 40-годишния Иван С. подсъдимите разгледали плячката си. В портфейла на ограбения имало лични документи, клубни карти и 2580 лева. Още същата нощ парите проиграли в игрална зала във Варна.

На сутринта Добри бил задържан. Малко преди да бъде привлечен като обвиняем за престъпление по член 199, ал. 1, т. 4 от НК, извършено в съучастие със сина на пострадалия, 40-годишният Иван С. напуснал България. Обявен бил на общодържавно издирване. На 17 септември тази година – три месеца след грабежа, издирваният е бил засечен да влиза в страната през ГКПП – Дунав мост.

Иван С. е осъждан 16 пъти за тежки умишлени престъпления. С богато съдебно минало е и синът на ограбения мъж Добри Ст. От 2580 лева, взети със сила от Т.Б., до момента са възстановени едва 43 лева.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева