Начало » Общност » Дарителската кампанията за събиране на топли дрехи във Варна продължава до 30 ноември

Дарителската кампанията за събиране на топли дрехи във Варна продължава до 30 ноември

Повече от успешна до момента, кампанията „Да помогнем заедно“ на клуб ДАР към Студентския съвет на ТУ – Варна за събиране на дрехи за хора в неравностойно социално положение продължава до 30 ноември.

Доброволците се надяват до Коледа да успеят да сортират, разпределят и доставят даренията до общините и социалните центрове, за които са предназначени.

От Студентски съвет напомнят условията на кампанията. Молбата им е дрехите да са чисти, запазени, здрави и по възможност сортирани. Приемат се само горни облекла и връхни дрехи за сезона – без бельо, чорапи, обувки, чанти, аксесоари, играчки, спални чаршафи и кърпи.

„Изключително много ни изненадаха стотиците хора, които донесоха наистина огромно количество дрехи.“ – споделя Десислава Стефанова, председател на клуб ДАР. – „Варненци са много активни, но получаваме по куриер и много пакети от други населени места. Готовността на хората да помогнат е силно мотивираща и затова няколко пъти удължаваме срока на кампанията. Справяме се с невероятно количество дрехи, което първо зае целия офис на Студентски съвет, а след това – и специалното помещение, което ни беше предоставено от ръководството на университета. Трудно е да преброя транспортните курсове, които доброволците направиха, за да достигнат даренията до тези, за които е акцията. Някои от местата, които посетихме са в общините Долни чифлик и Аврен, това са селата Горен чифлик, Дъбравино и др. Уточняваме в момента с местни институции следващите места. Със сигурност ще отидем в Община Провадия, в с. Оброчище… Всяка среща по време на тази кампания, добротата на хората, които искат да помогнат и радостта на дарените ни докоснаха изключително силно, трудно е да опиша това преживяване.“

И както често се случва, инициативата постепенно увлича все повече хора и носи нови идеи. От шивашка фирма дариха нови дрехи – костюми и ризи, и Студентският съвет при ТУ – Варна реши да организира специална кампания през пролетта на 2019 година и те да бъдат дарени на абитуриенти и студенти от семейства в неравностойно положение.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева