Начало » Общност » Варненски учители обмениха опит със специалисти в Литва

Варненски учители обмениха опит със специалисти в Литва

Работна група учители от ОУ „Стоян Михайловски“ – Варна участваха в транснационална среща по програма „Еразъм+“, която се проведе в гр. Шауляй – Литва.

Гостите бяха приветствани от директора на училището, от учителския колектив и от представител на инспектората в града. Бе изнесена богата програма на английски език от учениците в училището.

Всяка страна представи изготвен кът на проекта – с флага на страните партньори и материали, представящи държавата. Представени бяха резултатите от анкетата, проведена от екипа на ОУ „Стоян Михайловски“, целяща да идентифицира нагласите и очакванията на страните-участници относно постиженията на проекта през първата година от неговото реализиране. Най-голям процент от анкетираните оценяват цялостното постижение на проекта с най-високата оценка. Готовността на учениците и техните родители за участие в дейностите по проекта е оценена също с най-високия показател. На въпроса „Колко е популярен нашият проект във вашия квартал?“ анкетираните посочват отново много висок показател. Като значим резултат от работата по проекта участниците посочват познаването на новите тенденции в сферата на образованието, развитието на творческия потенциал за иновации, възможността за обмяна на добри педагогически практики.

Обсъдени бяха предстоящи дейности за втората година от проекта.

В столицата Вилнюс разгледахме местните забележителности – катедралата Св. Анна, Президенството и Стария град, който е част от световното наследство на Юнеско. Посетихме гр. Тракай и културно-исторически обекти, свързани с историята на Литва.

Участието ни в тази среща ни даде възможност да осъществим заплануваните дейности до момента, да обменим опит с учители от другите екипи и да се докоснем до културата и бита на Литва.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева