Начало » Общност » Варненката Юлия Бакалова се бори срещу домашното насилие в Хага

Варненката Юлия Бакалова се бори срещу домашното насилие в Хага

Варненката Юлия Бакалова, която завоюва титлите „Мисис Нидерландия Европа “ и „Мисис Европейски съюз“ за 2018 г. откри форум за борбата срещу домашното насилие в Хага.

Инициативата, проведена на 25 ноември, е съпроводена с разпродажба на винтидж дамски чанти, а средствата ще бъдат дарени в полза на организацията „Чуй моя глас“ (Here my voice) и жертвите на домашно насилие.

Заедно с областния управител г-жа Парбудаял Бакалова преряза лентата и откри събитието на „Зонта“ (международна организация за борба с домашното насилие).

Благотворителната разпродажба е преминала при oгромен успех. Всичките 1100 чанти са били продадени. Тези дни се очаква да бъде обявена сумата от събраните средства. Чантата, която самата Юлия е дарила за инициативата, се е продала за 100 евро, а самата тя също е участвала с покупка, за да подкрепи инициативата.

„Да говоря за домашното насилие, е нещо много трудно за мен. Точно това обаче трябва да правим! Да говорим и да слушаме… Може би твоята съседка или братовчедка иска да ти разкаже за шамара вчера, но не смее. Тя е уплашена и сама… Все пак има някой, който иска да чуе нейната история. Ние от „Чуй гласа ми“ искаме само едно – да помагаме на хората. И го правим с много любов и желание. Затова не се колебайте днес и купете чанта. Подкрепете нашата инициатива. Чуй гласа ми! Телефон на надеждата“, каза  Юлия Бакалова.

Инициативата Бакалова е представила и на финала на „Мисис Европейски съюз“ с амбицията да я разпространи и в други европейски страни – анонимна телефонна линия за всеки, който е жертва на насилие.

Варненката е носителка и на титлите „Мисис Европа Благотворителност“,“Мисис Европа Фотогеничност“ и „Мисис Най-добро интервю“.

Наградата за благотворителност й е връчена именно заради работата й по проекта срещу домашното насилие.

Източник: chernomore.bg

 
<
Петя Митева