Начало » Общност » Община Варна ще награди участниците в Националния конкурс „170 години от рождението на Ботев“

Община Варна ще награди участниците в Националния конкурс „170 години от рождението на Ботев“

На 29 ноември от 17:30 ч. в зала Пленарна на Община Варна, ще се проведе тържествено награждаване на участниците в Националния исторически конкурс „170 години от рождението на Христо Ботев – 170 години път към свободата, път към безсмъртието“.

В конкурса се включиха ученици от VIII до XII клас от цялата страна, които трябваше да разработят доклад, историческо есе, компютърна презентация/филм или драматизация, съвместно с техния научен ръководител.

Те бяха оценявани от специалисти на СУ „Св. Климент Охридски“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, МОН, Регионален исторически музей – Варна, преподаватели по история и цивилизация и др.

Участниците на класираните проекти ще получат грамоти, парични награди и правото да участват в Националната ученическа конференция „170 години от рождението на Христо Ботев – 170 години път към свободата, път към безсмъртието“ на 30.11 от 10:00 ч. в зала Пленарна.

Варненските ученици, които успяха да се класират са Яна Спасова от Първа езикова гимназия, която зае II място за историческо есе, Мелиса Найденова от СУ „Неофит Бозвели“ – III място за историческо есе, Франсис Исмаил и Марина Стефанова от Първа езикова гимназия с II място за презентация и Павло Славов от Първа езикова гимназия с I място за драматизация/филм.

Конкурсът се осъществява с подкрепата Община Варна, фондация „Българска памет“ и Асоциацията на българите по света, като целта е младите хора да бъдат провокирани към творческо мислене, възпитание в патриотизъм, уважение и любов към българската история.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева