Начало » Общност » Младен Иванов: При много сняг „синята зона“ във Варна може да не работи

Младен Иванов: При много сняг „синята зона“ във Варна може да не работи

При много сняг „синята зона“ във Варна може да не работи. Това може да се случи само, ако кметът на Варна Иван Портних издаде заповед, с която отменя платеното паркиране в зоната до нормализиране на обстановката в морската столица, обясни шефът на ОП „Паркинги и синя зона“ Младен Иванов.

Той уточни, че ако няма такава заповед, водачите, които са в нарушение при евентуален снеговалеж ще бъдат глобявани, тъй като освен хоризонтална, има и вертикална маркировка, която трябва да се спазва.

Средните приходи дневно от платеното паркиране във Варна са в размер на 6000 лв., а около 50 са поставените скоби на ден в обхвата на зоната, допълни Иванов.

„Нямаме точна статистика към момента колко са общо приходите, защото имаме приходи от служебен абонамент, както и от абонамент на живеещите в „синята зона“. Засега всичко върви нормално, няма сериозни проблеми и според мен нещата стават все по-добре. Единствената препоръка, която мога да дам на шофьорите е просто да паркират правилно“, допълни Младен Иванов.

Източник: varna24.bg

 
<
Петя Митева