Начало » Общност » До 8 години затвор грозят мъж, свил над 1000 лв. от магазин във Варна

До 8 години затвор грозят мъж, свил над 1000 лв. от магазин във Варна

30-годишният Мартин П. е бил предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за присвояване на пари като длъжностно лице и в условията на продължавано престъпление от магазина, където работел като продавач-консултант. Деянието по член 201, ал. 1 от НК се наказва с лишаване от свобода до 8 години, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на виновния и да го лиши от право да заема определена длъжност и да упражнява определена професия.

Младият мъж бил назначен на работа на 18 април 2017 г. В магазина се предлагали цигари и марков алкохол. Още със започване на работа там Мартин започнал да присвоява пари от продажбите. При закупуване на стока от клиент той я маркирал, оставял парите в касата, но вместо да приключи сметката, изтривал маркираната стока, без да издаде касов бон. По-късно отварял касата и прибирал за себе си пари от продадените, но немаркирани стоки.

На 8 май миналата година продавачка в магазина открила липси на определен вид цигари. Съобщила това на служителя, който отговарял за видеонаблюдението. Така било установено, че Мартин П. продава стоки, без да ги маркира и прибира парите след това.

Извършена била ревизия в магазина. Липсвали 200 кутии цигари на стойност 1040 лева. Подсъдимият признал всичко пред колегите си и повиканите полицейски служители. Образувано било досъдебно производство срещу него. В хода на разследването обаче Мартин П. не се признал за виновен.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Източник: chernomore.bg

 
<
Петя Митева