Начало » Общност » Откриха Второто туристичeско изложение „Тур-Експо Дестинация Варна“ – 2018

Откриха Второто туристичeско изложение „Тур-Експо Дестинация Варна“ – 2018

снимки: Будна Варна

Второто издание на изложението „Тур-Експо Дестинация Варна“, беше открито днес в  Двореца на културата и спорта във Варна. То ще се проведе от 28 до 30 ноември.

Първото издание на „Тур-Експо Дестинация Варна“ – изложението за бизнес и туризъм, се състоя в края на ноември 2017 година в ДКС в морската столица. 63 фирми от целия туристически бранш взеха участие в изложението.

Фирми които се включват са: авиокомпании, строителни компании, доставчици на храни и напитки, на климатици и климатична техника, производители и доставчици на хотелско оборудване.

„Тур-Експо Дестинация Варна“ ще представи секторите: уелнес и уелбиинг – университетски и младежки туризъм; пътувания; забавления на открито; настаняване; хотели и ресторанти – храни и напитки, поддръжка и иновации.

В  „Тур-Експо Дестинация Варна“ – 2018 се включиха няколко висши учебни заведения от града.

Ето и програмата на събитието.

9:30 – 10:00 ч. – пресконференция. 10:00 – 11:00 ч. – Официално откриване.

11:00 – 11:20 ч. –  Варна – „Европейска столица на спорта 2019“ – спортни мероприятия и активности през годината. Дирекция Младежки дейности и спорт към Община Варна.

11:20 – 11:40 ч. – Обратна връзка от проверките по хотели и ресторанти. Анализ на изминалия туристически сезон.
Д-р. Маринова – Агенция по безопасност на храните – Варна.

11:40 – 12:00 ч. – Обратна връзка от проверките по хотели и ресторанти. Новите изменения в наредбата за администриране и отчитане на продажбите в туристическите обекти.  ТД на НАП – Варна.

12:00 – 12:20 ч. – „Закон за защита на личните данни в хотелите – митове и реалности“ („Затишие пред буря или всяко чудо за три дни“).  Анелия Пергот е бивш изпълнителен директор на ЛЕМ, ИДТ и АМИС – България. През 2010 г. нейна компания спечели номинацията за най-иновативната компания в България. Тя е гост-лектор на конференции, фокусирани върху Индустрията 4,0, Horizon 2020 и е номинирана за Мениджър по Качество на годината в Белгия

13:30 – 14:00 ч.-  Booking.com и онлайн тенденциите в туризма.

14:00 – 14:20 ч. – Дигиталните, иновативни почистващи машини „Хако“.
Евромаркет Кари.

14:20 – 14:40 ч. – Новата ера за инсентив обучения в чужбина на хотелски мениджъри и професионалисти в туризма.
Юлиян Бонев Управител на „Травъл клуб“ –  България.

14:40 – 15:00 ч. – Текстовете, които продават в туризма. Любомир Любомиров – копирайтър с повече от 15 години опит в рекламното описание и основател на Copywrite Studio Vаrnа. Лектор в Telerik Acаdemy и Softwаre University. Повече от 200 рекламни кампании, реализирани за клиенти от България и света – “Мебели Виденов”, Subwаy, Euroins, TUI, Triumftаxi, Toy Town и др.

15:00 – 15:40 ч. – „Албена“ – дестинация за четири сезона.- „Албена“ АД

15:50 – 16:10 ч. – Ревеню мениджмънт на допълнителните услуги в хотела. Мая Иванова е доцент по туризъм във Висше Училище по Мениджмънт, Варна, и сертифициран IATA/UFTAA инструктор. Тя е асистент-редактор на European Journal of Tourism Research и има над 40 публикации в страната и чужбина в областта на хотелски вериги, устойчиво развитие на туризма, икономика на споделянето, въздушен транспорт и туризъм, и др.

Класовете, които Мая Иванова води, са насочени към управление и маркетинг на туристическа агенция, обслужване в туристическа агенция, организиране на специални събития, маркетинг и управление на хотели.

16:10 – 16:30 ч. – Най-новите свръхтехнологии в туризма – демонстрации на живо, Мохито Бей – Георги Янков.

16:30 – 16:50 ч. – Служителите в туризма – „Инвестиция или разход“. Мара Дойчинова е основател на Key2Property Management, бивш генерален директор на FPI Hotels&Resorts; От школата на Intercontinental Sofia; Консултант по Хотелски мениджмънт; Ловец на глави; Ментор и треньор; Аутсорсинг на екипи и продажби на хотели.

16:50 – 17:10 ч. –  Управление на събития и медийна комуникация в ребрандираща се среда.
ProVOX communication solutions.

 
<
Budnavarna