Начало » Общност » Здравословна вечеря за Ричард Клайдерман във Варна

Здравословна вечеря за Ричард Клайдерман във Варна

Ричард Клайдерман ще сложи красив финал на световното си турне във Варна. Фенове от цяла Североизточна България са запазили места за най-нежния концерт за годината, който ще бъде на 1 декември в Двореца на културата и спорта. С него най-продаваният пианист на планетата ще празнува заедно с почитателите си край морето своите 40 бляскави години на сцената.

„Рицаря на романтичното пиано“ каца на 30 ноември в 15.30 ч. на Летище Варна. На летището Ричард Клайдерман и неговият мениджър Оливие Тусен ще бъдат посрещнати с лимузина Mercedes S класа. Световната звезда ще отседне в обновения VIP апартамент на Rosslyn Dimyat Hotel Varna. Отдаден на музиката, пословичен със своята скромност, Клайдерман е помолил зад кулисите да са на разположение купа с грозде и банани и минерална вода Evian. Той е избрал здравословно меню за обяда и вечерята – зеленчукова крем-сума, пилешки бон-филенца със спаначен сос, пармезан и ориз, хлебчета с масло. Единственото изкушение ще бъде шоколадовата торта.

Деликатният французин влезе в историята на съвременната музика с пионерската си мисия да популяризира пианото и да промени отношението към класическия инструмент. Неговият New Romantic стил накара публиката от цял свят да мечтае повече. Той се събужда известен преди 40 години след изпълнението на „Балада за Аделин” и благодарение на своя талант, трудолюбие и творчески идеи успява десетилетия наред да се задържи на върха като най-популярния пианист на планетата. До момента има над 90 милиона продадени албума, сред които невероятните 267 златни и 70 платинени диска. Ричард Клайдерман отбелязва 40 години фантастични на сцената със световно турне, което в рамките на две последователни години преминава през Европа, Азия и Америка. Част от него са и българските му концерти – първо в София и след това във Варна.

Заедно със звездата на сцената в Зала Конгресна ще бъдат музикантите от Оркестъра на Classic FM Радио.

Билетите за концерта на Клайдерман във Варна са на цени са от 35 до 85 лв., като някои ценови категории са изчерпани в последните дни преди концерта. Билети могат да се купят от касите на Двореца на културата и спорта, от партньорската мрежа на Eventim в цялата страна – бензиностанции OMV, Office1Superstore, книжарници Orange и Български пощи и онлайн.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева