Начало » Общност » Наложиха условно наказание на 31-годишен мъж за кражба на телефон от варненско заведение

Наложиха условно наказание на 31-годишен мъж за кражба на телефон от варненско заведение

Снимка: Будна Варна

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, 31-годишен мъж бе осъден на 7 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с 3 години изпитателен срок, съобщават от Варненския районен съд.

След полунощ на 7 август миналата година подсъдимият влязъл във служебно помещение към ресторант в централната част на Варна, където хората от персонала оставяли дрехите си. Стаята се заключвала, но той се възползвал от това, че ключът бил на вратата, проникнал вътре и от панталоните на сервитьор отнел скъп смартфон и сума от 10 лева. Подсъдимият веднага изхарчил парите, но не успял да активира чуждия телефон, тъй като апаратът се отключвал само с пръстов отпечатък на собственика. На другия ден той съжалил за стореното, предал телефона в полицията и обяснил как се е сдобил с него. Стойността на отнето чуждо имущество е оценено на 1550 лв.

31-годишният мъж има предходна съдимост като през 2011 г. с присъда му е било налагано наказание за друга сходна кражба. Към момента на сключване на споразумението нанесените щети са възстановени на собственика им. Съдебният акт е окончателен.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева