Начало » Общност » Компаньонка от Варна измисли подла схема

Компаньонка от Варна измисли подла схема

Районен съд – Варна наложи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Подсъдимата бе призната за виновна по повдигнатото й обвинение, че в периода 10 – 31 март 2017 г., действайки в условия на продължавано престъпление, отнела от двама души парични суми и хазартен фиш с печалба на обща стойност 2260 лева, съобщиха от прессбужбата на съда.
25-годишната жена чрез интернет обяви предлагала платени услуги като компаньонка. Клиентите се свързвали с нея на публикуваните в обявите телефонни номера, а самите услуги били предоставяни в апартамент под наем, обитаван от подсъдимата и нейния приятел. На посочените две дати през март миналата година, подсъдимата се срещнала в квартирата си с потърпевшите и разбрала, че са спечелили от хазарт. Тя получила предварително уговорената цена за съответните секс-услуги и настояла клиентите да си вземат душ, през което време успяла да отнеме останалите им налични в дрехите парични средства и печеливш фиш.
При напускането на апартамента, пострадалите усетили веднага липсите, не могли да си върнат парите обратно и сигнализирали полицията.
Ползваните от подсъдимата телефонни номера били регистрирани чрез предплатени сим-карти на името на непознати лица от други градове на страната. 25-годишната варненка е с чисто съдебно минало.
Присъдата на Районния съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.
 
<
Budnavarna