Начало » Общност » Редица сигнали за пожари във Варна и областта

Редица сигнали за пожари във Варна и областта

На 30.11., около 09:45 часа, е получен сигнал за пожар в комин на къща, намираща се на ул. „Ангеларий“ в гр. Варна. Причината за инцидента е самозапалване на сажди. Няма пострадали хора. Изгорели са: покривна конструкция – 5 кв. м; мебели и домашно имущество, опушени са 30 кв. м стени.

На 01.12., около 01:20 часа, е получен сигнал за пожар на покрива на къща, намираща се в с. Разделна. Причината за инцидента се изяснява. Няма пострадали хора. Изгорели са: покривна конструкция – 120 кв. м; електрически уреди; мебели и домашно имущество, опушени са 100 кв. м стени.

На 01.12, около 03:45 часа, е получен сигнал за пожар в банята на апартамент, намиращ се на ул. „Евлоги Георгиев“ в гр. Варна. Причината за инцидента е късо съединение. Няма пострадали хора. Изгорели са: окачен таван, вентилатор и завеса за баня, опушени са 5 кв. м стени.

На 01.12., около 08:55 часа, е получен сигнал за пожар на покрива на къща, намираща се на ул. „Пазарска“  в гр. Девня. Причината за инцидента е самозапалване на сажди в комин. Няма пострадали хора. Изгорели са: покривна конструкция – 120 кв. м; електрически уреди – пералня, хладилник, микровълнова фурна, телевизори,  музикална уредба, печка; мебели и домашно имущество, опушени са 160 кв. м стени.

На 01.12., около 10:40 часа, е получен сигнал за пожар в стая от къща, намираща се в м-ст „Ракитника“. Причината за инцидента е неправилно използване на отоплителен уред. Няма пострадали хора. Изгорели са мебели и домашно имущество.

На 01.12., около 10:50 часа, е получен сигнал за пожар в електрическа скара, намираща се в барака във Вълчи дол. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност. Унищожена е скарата.

На 01.12., около 11:50 часа, е получен сигнал за пожар в двора на частен имот, намиращ се в с. Приселци. Причината за инцидента се изяснява. Няма пострадали хора. Изгоряла е газова бутилка и барака.

На 01.12., около 12:05 часа, е получен сигнал за пожар в електрическо табло и дърво, намиращи се на ул. „Петко Напетов“. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са кабели.

На 01.12., около 16:55 часа, е получен сигнал за пожар в електрическо табло, намиращо се в с. Калиманци. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са кабели.

На 02.12., около 13:40 часа, е получен сигнал за пожар в стая от изоставена къща, намираща се в гр. Аксаково. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. При инцидента е пострадал 69-годишен мъж, настанил се в къщата. Същият е настанен за лечение с опасност за живота.

 
<
Петя Митева