Начало » Общност » Ето в кои категории е номинирана Варна за награди в туризма

Ето в кои категории е номинирана Варна за награди в туризма

Снимка: Будна Варна

Тази година Варна и общини от областта са номинирани в няколко категории за годишните награди в туризма през 2018-та, които се връчват от ресорното министерство.

Община Варна мери сили с останалите попадащи в категория „Община на 2018 г. за морски туризъм“. Сред конкурентите й са Балчик, Каварна и Приморско. Морската столица за момента се представя най-слабо. Събрала е едва 3% от гласовете. Малко преди нея е Каварна. Първенец е Приморско.

Античен фестивал Марцианопол – животът в древния град, който се провежда в Девня пък е сред претендентите в категория „Туристическо събитие“. Събитието не е събрало почти никаква подкрепа на този етап.

Статията „Варненското златно съкровище – предвестник на цивилизациите от Шумер и Египет“, пуибликувана в сайта brat-bg.com се бори за отличие в категория „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2018 г. В онлайн медия“. Номинацията за момента има най-много поддръжници на фона на останалите претенденти.

В категория „Туристически обект/атракция“ Варненска област участва с Антична крепост на нос Свети Атанас, която се намира в община Бяла.

Най-голямата категория сред 16-те е „Изборът на българите”. Морската столица участва в надпреварата с Военноморския музей и Регионалния исторически музей. Девня пък се включва с Музея на мозайките.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева