Начало » Общност » Варненско училище е най-усмихнатото в България

Варненско училище е най-усмихнатото в България

Варненското училище „Патриарх Евтимий“ е най-усмихнатото учебно заведение в кампанията „Най-усмихнат клас на България 2018“. За първи път тази година Сдружение „Усмивка“ награждава 12 училища, участвали активно в петия национален конкурс.

Повече от 800 снимки на над 600 класа са изпратени за участие. Първото място за училището във „Владиславово“ е заради участието на всички класове, които са изпратили фотографии. В две от петте категории като снимки с интересен потенциал са включени фотоси на същото училище – първи „Д“ с класен ръководител Диана Атанасова и шести „Г“ .

Още две паралелки от основно училище „Йордан Йовков“ във Варна са попаднали като снимки с интересен потенциал – те са на първи „В“ и четвърти „Б“ клас.

Като най-усмихнато училище сред 12-те в страната е включено и средно училище „Христо Ботев“ в село Ветрино, област  Варна.

В първа категория гласуването определя като най-усмихнати малчугани четвърта група „Калинка“ в детска градина „Слънчице“ в Добрич с учители Мими Йорданова и Станка Петрова.

При най-големите сред отличените са 11 „Г“ в Професионалната гимназия по туризъм „Пейо Яворов“ в гр. Добрич и 10 „А“ в средно училище „Йордан Йовков“ в гр. Тервел с класен ръководител Силвия Александрова.

Официалното награждаване ще бъде на 7 декември от 11 часа в сградата на Областна Администрация гр. Бургас.

Всички деца, участвали в конкурса, получават е-Грамота от Сдружение „Усмивка“ с подкрепата на Община Бургас.

Всички учители, участвали в конкурса, получават е-Сертификат от Сдружение „Усмивка“с подкрепата на Община Бургас.

За първи път тази година Сдружението отличава с международни сертификати и грамоти на английски език.

Източник: varna24.bg

 
<
Петя Митева