Начало » Общност » Варна отново се включва в акцията „Жълти стотинки-деца помагат на деца“

Варна отново се включва в акцията „Жълти стотинки-деца помагат на деца“

За поредна година Варна се включва в акцията „Жълти стотинки-деца помагат на деца“.

Инициативата приканва всеки, който е събрал жълти монети и желае да ги дари за добро дело, да го направи на 6-ти декември в търговски център на ул. „Димитър Икономов“ 36 или на 15-ти декември в търговския център на ул. „Акад. Андрей Схаров“ 2.

Важно условие при предаване на стотинките е да бъдат сортирани по номинал. Преоброяване не е необходимо. То се извършва от банката, която е партньор на акцията. Информация за кампанията може да бъде получена на телефон 0882/066306.

Основната цел на инициативата е деца да помагат на деца. Събраните средства се инвестират в закупуване на медицинска апаратура за детски отделения в цялата страна. Тази година обект на доброто дело са лечебни структури в Стара Загора. Вече са събрани необходимите средства за два кувьоза. Сега тече набирането на сума за закупуването на мобилен ехограф за нуждите на Клиниката по детска хирургия.

Акцията „Жълти стотинки-деца помагат на деца“ се реализира от 2008 година насам. Участник в кампанията може да стане всеки независимо от възрастта. Вниманието обаче е насочено към включването на най-малките. Идеята е основна движеща сила да бъдат децата, които да дарят, за да могат връстниците им да получат необходимата качествена здравна грижа.

Механизмът е съвсем прост. Всяко дете събира у дома си през цялата година дребни жълти монети. С разрешение на родителите си ги предава еднократно за купуване на играчки за децата в болници и за обзавеждане на детски болнични стаи.

Най-големият дар в акция “Жълти стотинки” е самото участие. Дори пликчето на детето да съдържа само една единствена монета, то е изпълнило благородната си мисия.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева