Начало » Общност » Събрани са вече 20 000 лева за паметника на моряка във Варна

Събрани са вече 20 000 лева за паметника на моряка във Варна

До момента сме събрали 20 000 лева за паметника на моряка. Това каза кап. Димитър Димитров, зам.-председател на Фондация „Морски съдби“.

Най-голямото дарение идва от Пристанище – Варна и е на стойност 10 000 лв. Останалите средства са от закупуването на картички на стойност 10 лв. и дарителски кутии разположени в града, обясни кап. Димитър Димитров. За негова радост много фирми ще подпомогнат изграждането на паметника с труд. Така, например, фирма е предложила безплатно изработване на конструкцията, а друга е готова да помогне с геоложки проучвания на терена. „Надяваме се да започнем дейност през януари“, каза кап. Димитър Димитров. Това ще даде време на скулптора, работещ по извайването на паметника, да започне работа колкото се може по-рано.

Припомняме, че 10-метровата скулптурна композиция представлява стилизиран нос на кораб с фигура на моряк върху нея. В съседство ще бъде разположена и мачта за вдигане на флагове при официални чествания. Ще има също и шест табелки, символизиращи основните морски професии. Те ще бъдат разположени в пространството около паметника.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева