Начало » Общност » Превръщат хотел в рехабилитационен център във варненски курорт

Превръщат хотел в рехабилитационен център във варненски курорт

Две предложения за изменения на ПУП-ПРЗ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“ гласуваха съветниците от комисията по архитектура към Общински съвет – Варна, научи BudnaVarna.bg. Ново застрояване в комплекса няма да има, а само промяна в отреждането на имотите, стана ясно на днешното заседание.

Предвижда се част от съществуващ хотел да се превърне в рехабилитационен център. Това е възможно, тъй като хотелският комплекс се състои от няколко сгради и най-североизточното тяло може да се отдели, обясни пред съветниците главният архитект на Варна Виктор Бузев.

Другата промяна засяга терен в съседство до пътя Варна – Златни пясъци. Отреждането му е за курортно строителство, но заради близостта му до натоварения пътен участък той е неатрактивен за изграждането на хотел. Затова е поискана промяна в предназначението – „за жилищна сграда“, уточни арх. Бузев.

По думите му и при двата имота се запазват параметрите на застрояване. Те попадат в устройствена зона Ок с градоустройствени показатели: плътност на застрояване до 30%, кинт – до 1,5, етажност – до 5 етажа и озеленяване до 50%.

 
<
Петя Митева