Начало » Общност » Община Варна купува нова техника за поддържане на чистотата

Община Варна купува нова техника за поддържане на чистотата

Община Варна смята да закупи нова техника за нуждите на ОП „Управление на проекти и озеленяване“ на обща стойност 930 000 без ДДС.

Поръчката предвижда 2 нови специализирани мотометачни машини със засмукващо устройство на стойност 300 000 лв. без ДДС, предназначени за почистването на алеи и пешеходната зона на Морската градина.

Местната власт иска да закупи и 7 нови товарни автомобили за превоз на биоразградими отпадъци на стойност 630 000 лв. без ДДС за почистването на парка и детските площадки на територията на града.

В края на миналата година Общинският съвет във Варна одобри План-сметка „Чистота“ за 2019 г., която възлиза на 30.5 млн. лв. От тях 8.2 млн. лв. са заделени за събиране и транспортиране на битови отпадъци до завода за преработка в Езерово, 6 млн. лв. ще отидат за ръчно и механизирано почистване на спирки, площади, тротоари, пешеходни зони, алеи, подлези и др., както и за миене с автоцистерни или дюзи на улици, а над 200 000 лв. са планирани за поддържане чистотата на Морската градина.

Половин милион ще отиде за обработването на дъждоотводните шахти, а 483 000 лв. з почистване на отводнителните канали и деретата.

Очакваните приходи от такса „смет“ са 28 млн. лв.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева