Начало » Спорт » Зaпознават варненчета със зимните спортове

Зaпознават варненчета със зимните спортове

За поредна година Варна се включва в проявата „Зимно предизвикателство“. Директорите на училищата  излъчват представителна група до 20 ученици, II-VII клас, които участват в отбелязването на инициативата вчера и днес и се запознават с част от зимните спортове. И днес от 13,15 ч. на ледената пързалка в ОСРК „Младост” ще има демонстративни изпълнения на състезатели по фигурно пързаляне, а след това безплатно ползване на съоръжението (с осигурени кънки) в рамките до 15,45 ч. за присъстващите ученици и учители.

Събитието се организира от дирекция „Спорт” със съдействието на ОП „Спорт – Варна”, СК „Ледени спортове”, СК „Одесос“, по инициатива на Българска асоциация „Спорт за всички”. Проявата е без състезателен характер, а целта на този спортен празник е да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове. Предизвикателството е организирано така, че да осигури безплатен достъп на желаещите ученици до зимната ледена пързалка и безплатни кънки.

Проявата се провежда от 1994 г. всяка година през месеците февруари и март, като се реализира във все повече градове и зимни курорти на страната ни и включва различни видове зимни надпревари с атрактивни и привлекателни конкурсни елементи.

Източник: chernomore.bg

 
<
Петя Митева