Начало » Общност » Над 700 мартеници бяха изработени за конкурс

Над 700 мартеници бяха изработени за конкурс

Традиционният конкурс за най-атрактивна мартеница, организиран от ГЕРБ – Приморски, отново привлече много участници. Журито отличи най-оригиналните измежду над 700 ръчно изработени мартеници. За победителите бяха подготвени много награди, но приятни изненади имаше за всички индивидуални участници и колективи, които се включиха в съревнованието.
Най-атрактивните мартеници бяха обявени на специално тържество, организирано със съдействието на Жени и Младежи ГЕРБ във варненския район „Приморски”. Докато се забавляваха с музикалната и артистична програма, участниците научиха повече за историята на мартениците, а чрез разказите на аниматор във въображението на децата оживяха предания за Баба Марта, за Пижо и Пенда.
Кметът на район „Приморски” Петя Проданова и общинските съветници от ГЕРБ Калин Калевски и Борислав Нанков уважиха празника и поздравиха сръчните автори на красиви мартеници, които показаха, че пазят българските традиции и ценят първомартенския символ от червени и бели конци.
По желание на участниците мартениците, изработени за конкурса, ще продължат да носят радост – част от тях ще бъдат подарени в домове за възрастни хора, а други – в социални институции като Дневния център за деца и младежи с умствена изостаналост „Св. Йоан Златоуст” във Варна.

 
<
Budnavarna