Начало » Общност » Варна ще е домакин на европейска среща „Кариери на бъдещето“

Варна ще е домакин на европейска среща „Кариери на бъдещето“

Над 60 младежи от Варна и региона ще вземат участие в първата от поредицата национални младежки срещи, които протичат под мотото „Кариери на бъдещето“. Срещите се организират от Сдружение „Моят град“ по Програма Еразъм+.

Младежкият форум във Варна ще се проведе на 26 февруари в СУ „Гео Милев“. Участниците в срещата, с помощта на водещи специалисти в сферата на предприемачеството и кариерното ориентиране, ще получат практически насоки и препоръки  за възможностите, които предоставя пазара на труда. Ще се обсъждат проблеми, свързани с  нуждите на бизнеса и предлаганите от средните училища образователни профили, възникването на новите професии като резултат от използването на информационните технологии. Учениците ще обогатят своите познания как да се развиват, за да бъдат бъдещи професионалисти.

Всички участници в срещата ще получат сертификат Youthpass за придобитите знания. Предложенията на варненските младежи ще бъдат представени по време на втората младежка среща във Стара Загора, която ще се състои през месец март.

Целта на проекта „Кариери на бъдещето“ е да подкрепи младите хора в избора им на професия. Да очертае възможните пътища за бъдеща реализация и подпомогне младият човек в неговия избор.

Източник: varna24.bg

 
<
Петя Митева