Начало » Общност » Младеж от Варна се нуждае спешно от помощ за лицево-челюстна операция

Младеж от Варна се нуждае спешно от помощ за лицево-челюстна операция

Млад варненец, който мнозина познават заради странния белег на лицето му, се нуждае от помощ. Ето какво сподели колега на майката на младежа:

„Колеги, Витя, синът на нашата колежка от варненския театър Маша Александрова, аз я зная като Маша Коритко, има нужда от помощ. Маша не е актриса, но е посветила, отдала е голяма част от живота си на театъра, така, както и ние го правим. Приятели, една майка, която през целия си живот е неотлъчно до детето си, има нужда от помощта ни, за да може то отново да диша нормално, да говори нормално, да спи нормално, да е пълноценен човек. Без учудване разбрах, че държавата в лицето на НЗОК е абдикирала от задължението си да помага. Нека помогнем ние. Операцията трябва да се случи в началото на април, след това и температурните разлики ще са в пречка за възстановяването. Публикувам по- долу апела за помощ на Маша. Ние сме на ход:

Здравейте, приятели! Повечето от вас познават лично синът ми Виктор и знаят за неговия здравословен проблем. Състоянието му започна да се влошава от 2008 год., след като беше нападнат на улицата с цел грабеж. От ударите хемангиома се активира, устните му станаха огромни. Нарушиха се говорът, храненето, дишането, сънят му, което наложи консулти с десетки лекари – специалисти от България, Франция, Германия.

Всички бяха единодушни, че състоянието ще продължи да се влошава и че спешно трябва да се извърши лицево челюстна реконструкция, но в Европа не се намери лекар, който да е в състояние да сформира екипа, нужен за сложната операция.

Болницата в Истанбул и проф. Хакан Агър приеха това предизвикателство и заявиха, че могат да съберат четирите екипа, нужни за извършването на операцията. Тя ще струва 28 000 евро, които трябва да съберем до края на месец март 2019 година.

Турция обаче е страна извън Европейския съюз и по тази причина НЗОК ни отказа финансиране.

За мен и семейството ми е непосилно да заплатим цената на операцията.

Горещо ви моля да отворите сърцата си и да дарите, за да помогнем на Витя!“

Дарителската банковата сметка е:

IBAN: BG32 BPBI 7945 1085 5219 01 в Пощенска банка

PayPal – https://www.paypal.me/ViktorKoritko

Revolut – BGN/EUR/USD – IBAN: GB62 REVO 0099 7052 3060 16 BIC:REVOGB21″

Титуляр на банковите сметки е Виктор Сергеев Коритко.

Източник: varna24.bg

 
<
Петя Митева