Начало » Общност » Шест пътни участъка край Варна стават общински, за да отпаднат винетките

Шест пътни участъка край Варна стават общински, за да отпаднат винетките

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството съобщават, че 11 общини в страната искат да отпаднат винетките по определени пътища на тяхната територия. От тях 5 са пуснали писма със съгласие тези шосета да станат общински, а другите предлагат посочените пътища да си останат част от републиканската инфраструктура, но да се изместят табелите за начало и край на населеното място и по този начин да няма необходимост да се плащат винетки.

Варна е заявила желание да се промени собствеността на 6 пътни участъка. Единият е пътят до Златни пясъци. Другият се явява част от магистрала „Хемус“ и свързва морската столица с летището. В сервитута на общината се очаква да попадне и участъкът от изхода на града до новите гробища, трасето от началото на Варна до пресечката с общинския VAR 1080, което осигурява единственият достъп до с. Казашко и алтернативен път към с. Тополи. Шосето до началото на с. Константиново от пътния възел на Аспарухов мост също трябва да стане общинско и връзката със с. Звездица. Както и участъкът от Варна до „Добрева чешма“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ е разпратила писма (на 22 януари) до всички 265 общини да обявят местата на пътните знаци, с които се отбелязва края и началото на населеното място. До този момент са отговорили 184.

Източник: chernomore.bg

 
<
Петя Митева