Начало » Общност » Благотворителна кампания „Мартеници“ събра над 4 000 лв. за деца в неравностойно положение

Благотворителна кампания „Мартеници“ събра над 4 000 лв. за деца в неравностойно положение

Над 4 хиляди лева в подкрепа на деца в неравностойно положение събра деветата благотворителна кампания „Мартеници“ на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“. За втора поредна година инициативата се осъществи с безвъзмездната подкрепа на варненския общински съветник Марица Гърдева, която дари на Фондацията над 6 хиляди ръчно изработени мартеници, обединени в 53 модела от естествени природни материали.

В дарителската кауза тази година участваха повече от 50 компании, организации и частни лица. Купувайки от мартеничките, те доставиха радост за празника Баба Марта не само на своите близки, приятели или бизнес партньори, но и подкрепиха деца в нужда. Средствата ще подпомогнат 110 деца и ще се използват за тяхното образование, участие в творчески проекти и курсове, свободно време, по-добра среда на живот и личен комфорт. Фондацията благодари на всички, които помогнаха на благотворителната кампания да приключи успешно – на доброволците, които изработиха моделите и на дарителите, които подкрепиха каузата.

За деня на Баба Марта Фондацията отново спази традицията да празнува заедно с децата и да им подари мартенички и лакомства. Мартенички бяха подарени и на възрастните хора, настанени в домовете „Гергана“ и „Св. Иван Златоуст“.

Източник: varnautre.bg

 
<
Петя Митева