Начало » Общност » Варна почете Трети март с празнично шествие (снимки)

Варна почете Трети март с празнично шествие (снимки)

Стотици варненци се включиха в празничното шествие по повод националния празник Трети март, въпреки дъждовното време. Тържествата започнаха с празничен молебен за България, отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в Катедралния храм „Св. Успение Богородично”. След това бе издигнат националния флаг, а представителни части на ВМС преминаха в тържествен марш под съпровода на духовия оркестър на Военноморските сили.


Точно в 9,40 от пл. „Св. Св. Кирил и Методий” тръгна празничното шествието, водено от кмета на Варна Иван Портних, в което се включиха областният управител Стоян Пасев, народни представители, общински съветници, много общественици, ученици, преподаватели, семейства с деца, ветерани от войните.


Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на граф Игнатиев, а по-късно – пред паметника на украинските войни и пред паметника на руските войни в Морската градина. Слова, по повод 137-та годишнина от Освобождението на България от турско робство, произнесоха генералният консул на Руската федерация във Варна – Сергей Лукьянчук, и Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

 
<
Budnavarna