Начало » Общност » Потвърдиха ареста на обвиненият за убийството на съпругата си във Варна

Потвърдиха ареста на обвиненият за убийството на съпругата си във Варна

Варненският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража” на 40-годишния Борислав Николов, който е обвинен за смъртта на съпруга си Кремена, съобщиха от пресцентъра на съдилището.

В последния ден на февруари Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 41 годишния обвиняем като се позова на събраните още в първите часове доказателства, гласни свидетелства и други материали.

Днес въззивната апелативна инстанция остави без уважение жалбата на защитата му срещу първоначалния арест. От самото начало на разследването адвокатът на Борислав твърди, че няма категорични доказателства, които да го свързват с убийството на съпругата му, но тези аргументи не бяха споделени от апелативния съд.

Припомняме, че според първоначално събраните доказателства, в семейството имало проблеми, довели до решение за разтрогване на брака, а първото дело било насрочено за 26 февруари тази година. Два дни преди това, скандалът между тях за имущество, което обвиняемият искал да изнесе от общия им дом, прерастнал в побой над 40-годишната жена. Според защитата на Борислав той и ударил само три шамара, повикал майка си, за да му помогне с багажа и двамата напуснали жилището, като оставили сама пребитата жена. В хода на първоначалните следствени действия бил разпитан и хазаинът, на когото пострадалата жена се оплакала, непосредстено след побоя. На следващия ден майката на убитата подала сигнал в Първо РУ на МВР – Варна. Органите на реда успели да влязат в заключеното жилище през балкона и открили тялото на жената.

Експерти установили, че масивен кръвоизлив в мозъка е причината за смъртта на съпругата, а днес прокурорът от Апелативна прокуратура припомни, че тежката черепно-мозъчна травма е в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт. Установени били и множество кръвонасядания по кожата на лицето и по тялото.

За да потвърди задържането под стража съставът на Варненския апелативен съд сподели всички аргументи на първата съдебна инстанция. Въпреки твърдението на защитата, че няма категорични доказателства, които да свързват Борислав с причинената смърт, то апелативният съд намира, че в настоящия етап от разследването такива не са необходими. Събраните до момента материали обосновават подозрението, че обвиняемият е съпричастен към смъртта на съпругата си. Престъплението е тежко по смисъла на закона и се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева