Начало » Общност » 6 години и 8 месеца затвор за шофьора без книжка, убил дете край Варна

6 години и 8 месеца затвор за шофьора без книжка, убил дете край Варна

Варненският окръжен съд наложи наказание от 6 години и 8 месеца на 42-годишния Иван, който на 5 юли 2018 г. блъсна и уби 16-годишно момче от Игнатиево.

Присъдата, която съда определи на неправоспособния водач е 10 години, но тя беше намалена с 1/3, тъй като делото се гледаше по съкратената процедура.

В залата подсъдимият се призна за виновен и заяви, че съжалява за стореното. По време на съдебния процес бяха взети показания от жената, с която Иван живее на семейни начала. Евдокия Станева, заяви, че убитото момче е неин племенник. По думите й обвиняемият е добър човек и трудно преживява трагедията.

Инцидентът, при който загина 16-годишният Дейвид става малко след полунощ на 5 юли миналата година. След употреба на алкохол, Иван подкарал автомобила си с бясна скорост и блъснал момчето, след което избягал от местопроизшествието и се предал на органите на реда 10 дни след престъплението.

Пострадалото момче беше настанено в болница с опасност за живота, но заради тежката черепно-мозъчна травма почива няколко дни след катастрофата.

Убиецът на Дейвид има богато криминално минало. Той е с 11 присъди, от които 4 за управление на МПС след употреба на алкохол и 1 присъда за управление на автомобил без книжка. От справката на Пътна полиция става ясно, че Иван има и 19 наказателни постановления за нарушения по Закона за движение по пътищата.

Присъдата на Окръжен съд – Варна подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна в 15 дневен срок.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева