Начало » Общност » Варненски ученици с кралски отличия

Варненски ученици с кралски отличия

Най-високото отличие за дигитални умения за наградата на Херцога на Йорк, Принц Андрю е вече притежание на ученици от иновативната гимназия по информационни технологии “Антоан дьо Сент-Екзюпери” от морската столица на България.

Престижните международни сертификати са принтирани на специална хартия в Бъкингамския дворец и бяха връчени на техните притежатели на тържествена церемония за приключване на първия учебен срок. Гимназия Екзюпери е официално призната образователна организация от The Duke of York Inspiring Digital Enterprise Award (iDEA) за внедряване на програмата в учебна дисциплина Информационни технологии, споделят от гимназията.

За по-малко от три месеца, учениците от гимназията успяха да покрият сертификационна програма в направление “дигитални компетентности”, предоставяща им знания по “Основи на дигиталния маркетинг”. В момента гимназистите активно се подготвят и за първия им професионален сертификат Google IT Support Professional. Работата по усвояване на темите в iDEA е естествено продължение на поставените цели по профил “Софтуерни и хардуерни науки”, като поддържа концентрацията и желанието за развитие в най-динамичния бранш – информационните технологии. Отличната подготовка по английски език и информатика осигурява на най-добрите и мотивирани ученици да покажат подобаващи за труда им резултати, допълват още техните ръководители.

iDEA е международна програма за развиване на дигитални умения, индивидуални качества, предприемачество и конкурентоспособност в среда с нарастващата нужда от ценни кадри, които имат способността да създават, обработват и споделят цифрово съдържание.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева