Начало » Общност » Хора с опит демонстрират във Варна как да рециклираме и да живеем с по-малко боклук

Хора с опит демонстрират във Варна как да рециклираме и да живеем с по-малко боклук

Хора с опит и умения ще покажат на пикник, организиран от „Карин дом“ – Варна, как да живеем по-екологично.

Upcycle Recycle Picnic е събитието, на което ще видим в действие как можем да редуцираме и използваме отпадъците от хартия, храна и пластмаса в градска среда. На 20 април, от 11 до 16 часа, в двора на „Карин дом“ специалисти, ентусиасти, хора с опит ще споделят различни достъпни техники, опазващи околната среда и приложими в ежедневието. Входът за събитието е 5 лв., а събраните суми от вход са в подкрепа на каузите и дейността на „Карин Дом“.

На събитието ще видим как се създава хартия, как да намалим пластмасата за еднократна употреба и индустриалната химия. Ще научим повече за компостирането и как да спрем разхищението на храна. Очаква ни и интригуваща презентация на книгата на „Бобо Бермундо и отряд “ПиПер” – детски роман за четене, засаждане и изяждане, изцяло изработен от еко материали, щадящи природата и околната среда.

На пикника ще има и различни ателиета: за изработка на великденска украса с рециклирани материали, за леене на хартия, за изработка на приказни герои от отпадъчни материали. Предвидени са щандове с Upcycle неща, както и щанд с вкусна храна.

Повече за Upcycle Recycle Picnic вижте във Фейсбук събитието.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева