Начало » Общност » Регионално състезание по правопис на английски език ще се проведе във Варна

Регионално състезание по правопис на английски език ще се проведе във Варна

Снимка: Будна Варна

На 23 и 24 март в осем града в страната (София, Пловдив, Варна, Разград, Велико Търново, Монтана, Благоевград и Сливен) ще се проведат регионалните състезания на Деветото национално състезание по правопис на английски език „Спелинг Бии“. В тях ще участват класиралите се на първо и второ място ученици от проведените 297 училищни състезания в съответните региони.

В град Варна състезанието ще се проведе на 23 март, събота от 11 ч., в СУХНИ „Константин Преславски“ ул.“Атанас Георгиев“ № 20.

През тази година в състезанието се включиха над 6500 ученици от 297 училища в цялата страна. Най-добрите 30 ученици, излъчени след регионалните състезания ще участват в националния финал на 21 април 2019 г. в София и ще определят Spelling Bee шампиона на България. В миналогодишното състезание престижната награда беше спечелена от Бианка Месова от гр. Перник.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева