Начало » Общност » Зоната около училище „Св. Климент Охридски“ става изцяло пешеходна

Зоната около училище „Св. Климент Охридски“ става изцяло пешеходна

Днес бяха дадени подробности около ремонта по ул. „Михайл Колони“, която свързва Шишковата градинка с Морската градина и бул. „Приморски“ във Варна.

„Ремонтира се цялата улица, подменят се подземните комуникации, Шишковата градинка също се реконструира, ще има кътове за отдих. Важното е, че зоната пред училище „Св. Климент Охридски“ става изцяло пешеходна, без автомобилен достъп. Крайният срок на ремонта е май месец, единственото, което би ни забавило са археологическите разкопки. Средствата, които се влагат в ремонта на цялата зона са около 2 млн.лв.“, обясни днес Тихомир Тимов от дирекция „Инженерна инфраструктура“ в Община Варна.

Обектът, по който отдавна се работи, днес беше уважен официално с „първа копка“. Той е част от проект „Естетизация и модернизация на градската среда“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“.  Предвижда се пълно облагородяване на ул. „Михаил Колони“, която е една от връзките на пешеходната зона на бул. „Княз Борис I“ с Морската градина и плажа.

Ще се извърши подмяна на водопровод, преасфалтиране, ще бъдат монтирани нови енергоспестяващи осветителни тела. Разширена ще бъде и пешеходната зона, ще бъде изградена велоалея, като трасето ще минава успоредно на пътното платно.  Участъкът пред СУ „Климент Охривски“ – в частта от бул. „Княз Борис I“ до пл. „Екзарх Йосиф“, ще бъде обособен като пешеходна зона. Предстои и пълно обновяване на Шишковата градинка – затревяване, засаждане на храсти, оформяне на цветни фигури, като се запазва наличната дълготрайна растителност и се изгради поливна система. Ще бъде изграден кът за отдих, съществуващата чешма ще бъде обновена, ще има нова паркова мебел.

Източник: varna24.bg

 
<
Петя Митева